Ugrás a tartalomra

Böjte Csaba atya a Felvidéken

Böjte Csaba atya a Felvidéken

 

A Felvidéken Ipolyságon, Ipolynyéken, Inámban, Ipolybalogon tett látogatást és buzdította  a híveket a Krisztusi szeretet gyakorlására az árva gyerekeket felkaroló Böjte Csaba atya Erdélyből.

A többnapos látogatás keretében Csaba atya találkozott a helyi papsággal és a hívekkel is. Inámban a templomban köszöntötte az árvákat felkaroló Csaba atyát Nagy József polgármester úr, majd pedig helyi kisgyermekek köszöntötték verssel és virágcsokorral.

Május havában a Lorettói Litánia imádkozásával dícsérik Szűz Máriát a hívek. Böjte Csaba atya az Oltáriszentség kitétele után a hívekkel együtt magasztalta a legméltóságosabb Oltáriszentséget majd elvégezte a litániát.

Tanúságtételében Máriáról, a felebarát iránti szeretetről szólt, valamint felidézte azokat az élményeit, amelyek a dévai otthon megnyitása körül zajlottak. A jelenlevők meghatottsága érthető volt, hisz Csaba atya számos gyerekotthont, ifjúsági házat tart fenn és gondoskodik a szegény gyerekekről. Kérte a híveket, hogy továbbra is kitartóan imádkozzanak a Teremtő Atyához és Nagyasszonyunkhoz Szűz Máriához.