Ugrás a tartalomra

Fokozódó érdeklődés a Regnum Marianum Akadémián

Gyarapodott az érdeklődők száma a Regnum Marianum Akadémia márciusi előadássorozatán

 

Márciusban is folytatódtak a Regnum Marianum Akadémia előadásai a Felvidéken. Februárban indult útjára a keresztény felnőttképzés a csallóközi Egyházgellén mindazok számára, akik érdeklődnek a Biblia, teológiai tudományok és egyháztörténeti kérdések iránt.

 

A bevezető ima után ThDr. Karaffa János, a Pázmaneum Társulás elnöke kezdte meg előadásait az ószövetségi könyvek ismertetéséről, a próféták igehirdetéséről és a zsidó nép történetéről. A jelenlevők megtudhatták, hogy mit üzen valójában a keresztény ember számára az Ószövetség.

 

Galgóczi Rudolf atya, az „Alapvető Hittan” előadásának keretében a csodákról, jelekről és a feltámadás fogalmáról tartott ismertető előadást a Regnum Marianum Akadémia hallgatóságának. Fontosnak tartotta kiemelni az Egyház álláspontját a csodákkal kapcsolatban és nagyböjti időszak előkészületeiben a feltámadás dogmájának ismertetését.

 

Végezetül PaedDr. Myjavec Pál helyi plébános a II. Vatikáni Zsinat tanításának fontosabb részeivel ismertette meg a hitük iránt mélyebben érdeklődő keresztény testvéreit. A jelenlévőkkel közösen próbálta megkeresni azokat a problémákat, amelyek társadalmunkban jelen vannak már hosszabb idő óta. II. János Pál pápának a 2000. évben, Nagyböjt 1. vasárnapjára megírt prédikációja elemzésével vezette rá a hallgatóságot a mai korban is tapasztalható társadalmi problémák megoldásának kulcsára.

Fontosnak tartotta megjegyezni, hogy elsősorban az emberi szellem megtisztítására kell törekednünk és csak akkor juthatunk el az igazság felismeréséhez, magához az Istenhez.

 

A márciusi előadássorozat az 50 éve elhunyt gróf Esterházy János lelki üdvéért elmondott imával ért véget. A Regnum Marianum Akadémia hallgatósága jelentősen gyarapodott a március 17-én tartott előadásokon és csaknem hatvanan vettek részt a keresztény felnőttképzésen szerte a Csallóközből, Pozsony vidékéről, Mátyusföldről, Garam mentéről és Magyarországról is.

 

Az áprilisi 14-i előadások témái:

Ökumenizmus (Horváth Róbert) 1óra, Lelkiségi mozgalmak (Kiss Róbert) 2 óra, Liturgika I. (Jankó Gábor) 2 óra.

Fotók: Nagy Attila