Ugrás a tartalomra

Ifjúsági Találkozó Hegysúron augusztus 11-én

Minden nyelv megvallja…

Ifjúsági Találkozó

 

 

Helyszín: Hegysúr

Időpont: Augusztus 11.

 

14:00   Megnyitó

14:30   Énekpróba, gyónás

15:00   Szentmise – főcelebráns Balogh Károly atya

16:00   Előadás – Puss Sándor S.J.

17:00   Béke énekkar koncert

17:45   Tanúságtétel – Gável testvérek

18:15   Táncház (skót tánc)

 

20: 00  Gável testvérek koncert

 

 

Információ:

www.beke-enekkar.sk

www.gaveltestverek.hu

0908 80 99 88

+36/30/475 23 95

 

 

Béke énekkar:

Mint mindennek, a mi énekkarunknak is volt kezdete. Az elején csak barátok voltunk, akik szerettek együtt lenni és akiket összekötött a közös hit. 2002-ben aztán úgy döntöttünk, hogy mi többet szeretnénk tenni a mai fiatalokért, és megalapítottuk a
Béke énekkart, melynek célja, hogy minél többen találkozzanak a dalban. A dalban, mely Isten örök dicsőségéről, az ő országáról, Isten és ember közti kapcsolatról szól.
Az elején még csak egy gitár kísérte dalunkat. Így énekeltünk számtalan szentmisén, rendezvényen és találkozón. Idővel aztán a gitár mellé csatlakozott a dob, szólógitár, basszusgitár, zongora, hegedű, furulya... így most tizennyolcan járjuk a falvakat, városokat. Legfőbb vágyunk, hogy zenénkkel - ami a fiatalokhoz nagyon közelálló rockos stílusú - még több fiatalt szólítsunk meg, hogy elhozzuk szívükbe a szeretet és a vidámság világát.

 


Gável testvérek:

A Gável testvérek 1997 óta írnak dalokat, illetve mutatják be azokat koncerteken. Dalok, amelyek Isten és ember kapcsolatát éneklik meg. Üzenet, amelynek lényege az Istenbe vetett bizalom. Jóllehet a Katolikus Egyházhoz tartoznak, kiemelkedően fontos számukra a keresztény egység elősegítése. Ezt az egységet nem az áltolerancia révén látják megvalósíthatónak, hanem a kölcsönös felebaráti szeretet gyakorlásával. Hisznek abban, hogy Isten irgalma és kegyelme megengedi, hogy a Krisztus-követők újra egyek lehessenek. Erről énekelnek tehát csupa erővel és lendülettel.

 

Jól akarnak énekelni, mert tudják, hogy aki jól énekel, az imádkozik igazán. Az énekelhető, dallamos, főként rockos muzsika több generációt forraszt egybe az olykor több ezer fős koncertjeik alkalmával. Teljesítenek szolgálatot templomban liturgikus könnyűzenei énekekkel és kisközösségekben akusztikus hangzással. Szerzeményeik önmagukban véve is tanúságtevő erővel bírnak, de szóban is kiegészítik azokat. Sok-sok pozitív visszajelzés és tanúbizonyság erősíti meg munkájukat, amelyet Isten országának növekedéséért vállalnak. Lehetőségeikhez mérten a legtöbb meghívásnak szívesen tesznek eleget Magyarországon és határainkon túl egyaránt.