Ugrás a tartalomra

Megemlékezés Boldog Batthyány-Strattmann Lászlóra

Rendezvények, események
(Görgessen lejjebb!)

Magyar hitoktatók találkozója Pozsonyban

Az SzPK Hitoktatási és Iskolai Bizottságának Magyar Kateketikai Albizottsága találkozót szervez a lelkiatyák, kispapok, katekéták és a többi érdeklődő részére november 20-án (szombaton) Pozsonyban, a miletiő utcai Szalézi Rendházban  a következő programmal:

9.00 – Hálaadó szentmise a Szlovákiai Magyar Hitoktatási Központ megalakulásának 20. évfordulója alkalmából. Főcelebráns: mons. Dominik Tóth, nyugalmazott segédpüspök, szentbeszédet mond mons. Orosch János, a MAKAB püspök-elnöke.

10.00 – P. Brückner Ákos Előd O.Cist.  előadásai a Család Évével kapcsolatban:

a) II. János Pál: Familiaris consortio

b) a Család Éve a hitoktatásban

c) a Család Éve a budai Szent Imre Plébánián

Fatimai engesztelő imanap Dercsikán

Minden hónap 13-án fatimai engesztelő imanapot tartanak a csallóközi Dercsikán. A zarándokokat hívja és várja a dercsikai egyházközség.



Mindenkit nagy szeretettel várunk. Várjuk  imacsoportok jelentkezését, akik  imáikkal, énekeikkel gazdagítanák a fatimai imanapok programját. Elérhetőség: tel.: 0905/ 556 215, vagy 031/55 94 714, mail:  atrey222@gmail.com. 


Mindenkit nagy szeretettel várunk, mind lelkiatyákat, mind a kedves híveiket.
Az imanapon való részvételünk nemcsak a Mária tiszteletünket fejezze ki, de építsük vele az egységet is Egyházunkban. 

Szeretném, hogy más lelkipásztorok is, ha idejük és elfoglaltságaik engedik, vállaljanak el egy imanapot. Megkérném a jelentkező lelkiatyákat, hogy jelezzék nekem előre, hogy melyik hónap imanapját tudnák elvállalni, akár telefonon: 0905 556 215, vagy e-mailban: atrey222@gmail.sk.

A dercsikai templom orgonája felújítás alatt van. Erre a célra lehet adakozni, vagy személyesen, vagy a plébánia bankszámláján keresztül, melynek a száma: 20292020/6500


Bíró Sándor, a bakai és dercsikai plébániák kormányzója