Ugrás a tartalomra

Megjelent a MIATYÁNK imakönyv

Megjelent a felvidéki magyarok MIATYÁNK imakönyve – Orosch püspök ajánlásával

A nagyszombati Szent Adalbert Társulat 18 év szünet után újra megjelentette a Szlovákiában legkedveltebb magyar imakönyvet, a MIATYÁNK-ot. A Miatyánk imakönyv első kiadását a felvidéki magyar katolikus közösség egykori kiemelkedő alakja, Bíró Lucián tanár, bencés szerzetes szerkesztette 1947-ben. A későbbiekben Koller Gyula pápai prelátus vette át az imakönyv szerkesztését, amely évtizedeken keresztül a nagyszombati Szent Adalbert Társulat kiadványaként jelent meg. A közkedvelt és keresett imakönyv 21. kiadása most a megszokott tartalmi szerkezettel, de korszerűen felújított, jelentősen kibővített ima- és énekrésszel kerül a hívek kezébe. A megújult Miatyánk imakönyvet ThDr. Karaffa János atya és Radványi Zoltán szerkesztették, a szöveg teológiai átfésülését Bíróczi István nagymegyeri esperes végezte. Az imakönyvhöz írt bevezetőjében Orosch János püspök atya buzdítja a híveket a MIATYÁNK használatára.

A 480 oldalnyi fehér biblikus papírra nyomott  imakönyv, kiváló minőségű fekete műbőr kötésben kapható. Praktikus méretéből adódóan a zsebben is elfér.

 

A tartalomból:

- Imarész, többek közt II. János Pál pápa, XVI. Benedek pápa és Teréz anya imáival (135 oldal)

- Olvasmányközi zsoltárok válaszai

- MAGYAR EGYHÁZI NÉPÉNEKEK + Ének kibővítések

- Olvasmányközi énekek

- Alkalmi énekek a Népénektárból

- A temetés szertartása

 

„Ez az imakönyv hatékony segítséget nyújthat ahhoz, hogy ezer éves keresztény múltra visszatekintő népünk elmélyíthesse lelki életét. Különösen fontosnak érzem ezt ebben, a nemzet lelki megújulásáért meghirdetett imaévben. A nehéz időkben a magyar nép mindig Istenhez és Nagyasszonyunkhoz fohászkodott. A Miatyánk imakönyv az elmúlt évtizedekben generációknak tette lehetővé az Istenhez fordulást és a liturgiába való ájtatos bekapcsolódást. Elősegítette azt, hogy az imádkozók a nehéz idők körülményei között is hűek tudtak maradni hitükhöz. Örülök annak, hogy ez az imakönyv ismét megjelenik, és azt kívánom, hogy minél többen tudjanak lelki erőt meríteni belőle. A Szentírás mellett ez az imádságos és énekeskönyv lehetne híveink második leggyakrabban kézbevett könyve.

Vegyétek kezetekbe tisztelettel és használjátok áhítattal.”

 

Mons. Orosch János, püspök

 

A Miatyánk imakönyv megvételével kapcsolatban lépjen kapcsolatba Társulatunkkal.

Elérhetőségeink