Ugrás a tartalomra

Megkezdődött a Regnum Marianum Akadémia II. féléve

Elkezdődött a Regnum Marianum Akadémia II. féléve

 

Ez év februárjában indított közösen keresztény felnőttképzést a Mária Légió felvidéki tagozata, az Egyházgellei Római Katolikus Plébánia és a Pázmaneum Polgári Társulás. Ennek II. féléve augusztus 11-én kezdődött az egyházgellei Lelkigyakorlatos Házban, ahol a nyári szabadságolás időszaka ellenére is szép számmal összejöttek a hallgatók, hogy meghallgassák az előadásokat és elmélyítsék tudásukat.

Az első előadást ThDr. Karaffa János tartotta, aki az Újszövetségbe vezette be a hallgatóságot. A jelenlévők megismerkedhettek Jézus életének társadalmi és vallási kereteivel, képet kaptak az akkori zsidó társadalomról s annak messiási elképzeléseiről, valamint megtudhatták, hogy milyen típusú beszédformákat alkalmazott igehirdetésében Jézus.

Második előadóként Balogh Károly atya a középkor Egyházáról tartott előadást. Nagy Konstantin császár életététől egészen az eretnekségek bonyolult világán át kalauzolta a hallgatókat a középkor rejtélyes alagútjain. A sok különböző tévtan ismertetése megvilágította a hallgatók számára, hogy a Katolikus Egyház Tanitóhivatalának szolgálatára milyen nagy szükség volt akkor, de a mi korunkban is.

A szombati előadások befejezéseként Farkas Zsolt atya az Árpád-házi magyar szentekkel ismertette meg az Akadémia hallgatóit. Augusztus hónap aktualitásaként szolgált Szent István király életművének részletes ismertetése, majd ezt követte időrendben a legismertebb magyar szentek bemutatása az Árpád-ház korából. Az előadást Zsolt atya vetítő segítségével tette még szemléletesebbé és élvezetesebbé.

Végezetül a hallgatók megismerkedhettek a Pázmaneum és más plébániák, közösségek programjaival. A Regnum Marianum Akadémia előadássorozata szeptember 15-én folytatódik majd.