Ugrás a tartalomra

A Rákóczi Szövetség felhívása 1%

F E L H Í V Á S

 

A budapesti székhelyű Rákóczi Szövetség és Alapítványa 1989-ben történt megalapítása óta sokrétű tevékenységével támogatja a felvidéki magyarságot identitásának megőrzésében. Kiemelt feladatunknak tekintjük a magyar kultúra és oktatásügy támogatását. Évenként sok száz felvidéki fiatal vesz részt a különböző korosztályok részére szervezett ifjúsági programjainkban és több éves hagyományt követve ebben az évben is közel 2000 magyar iskolába beíratott gyermek részére a magyarországi civil társadalom adományaira alapozva, felvidéki partnereinkkel együttműködve ösztöndíjat adunk át.

Szlovákiai barátaink jelentős segítséget nyújthatnak a programjaink megvalósításához szükséges források előteremtésében. Magyarországon az adózó állampolgárok személyi jövedelemadójuk 1 %-ával támogathatják az általuk kiválasztott civil szervezetet. A tapasztalat szerint az adózók mintegy fele nem él ezzel a lehetőséggel, ami sok milliárd Forintot jelent. Ha a felvidéki magyarok magyarországi rokonaikat, barátaikat arra buzdítanák, hogy ebben az évben személyi jövedelemadójuk 1 %-át a Rákóczi Szövetség javára ajánlják fel, ezzel nagymértékben segíthetnék a Szövetség programjainak megvalósítását, esetleges kibővítését.

A Rákóczi Szövetség adószáma:         19719029-1-41

A magyarországi polgárok adóbevallásának határideje: május 20., tehát a magyarországi rokonok, barátok megszólítását ennek megfelelően kellene időzíteni.

Cselekvő összefogással segítsük közös céljaink megvalósítását!

 

 Tisztelettel köszönti Mindnyájukat

a Rákóczi Szövetség